Младите хора на възраст 19-25 години в непризнатата република Крим масово пътуват

...
Младите хора на възраст 19-25 години в непризнатата република Крим масово пътуват
Коментари Харесай

Младежи от Крим масово пристигат в Украйна, за да получат украински паспорти

Младите хора на възраст 19-25 години в непризнатата република Крим масово пътуват до Украйна, с цел да получат първия си украински паспорт, оповестяват от Миграционната работа на Украйна.

За да стигнат до територията под контрола на украинското държавно управление, те преодоляват сложен път - пресичат границите, влизат на територията на Украйна през филантропични коридори, носейки единствено акт за раждане или в най-хубавия случай паспорт на жител на Украйна за пътешестване в чужбина, публикуван преди 2014 година, пише " Украинская истина ".

По време на диалог с някои от тях излиза наяве, че те не се опасяват от въздушните удари, от непрекъснатите обстрели и рисковата конюнктура в Украйна като цяло - най-важното за тях е да получат документ, който да удостовери тяхното украинско поданство. 

Повечето споделят, че след приемане на документа възнамеряват да влязат във висше образователно заведение, да получат компетентност и да вземат участие във възобновяване на Украйна.

На въпроса „ Защо не подадохте документи за украински паспорт преди пълномащабната съветска инвазия? “, те дават отговор, че родителите им са били срещу, когато са навършили 14 години, че са били в сложна житейска обстановка или че са имали финансови проблеми.

Но другата справедлива причина за скока на искащите от Крим да получат украински паспорт е, опростяването на процедурата за издаване на документа в интервала на военно състояние, написа изданието.

От Миграционната работа оповестяват, че вършат всичко допустимо, с цел да могат жителите на Украйна да упражнят законното си право да получат украински паспорт.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР